En bild av två människor i Ljungskile Friluftsklubbs hemmadräkt

Fräknefejden 2023 blev en success, mycket tack vara det goda vädret. 11 grader och sol bäddade för fina förhållande. Ett fint startfält med både spets och bredd gav ypperliga förhållanden för en fin dag. Nytt för året var att tävlingscentrum låg på Skarsjövallen i stället för Norra Fjället, som har varit TC tidigare år. 

Lina Strand från Göteborg Majorna OK vann D21-klassen efter att ha lett från start till mål, men en grov miss på post 15 var nära att kosta henne segern. Ida Bengtsson från OK Alehof som före detta var nästa tre minuter efter var till slut bara 25 sekunder i mål. I herrklassen H21 var Oskar Sjöberg från OK Linneé den starkaste, med en ledning från tredje post och till mål. Lucas Basset (OK Linné) och Elias Guldhem från Halden SK gick en hård kamp om andraplatsen, där det endast skilde 5 sekunder på näst sista stämpling. Lucas var dock snabbast därifrån och in. 

Bland klubbens egna fick vi fina placeringar med vinst av Ebba Forseng (D10), Elsa Forseng (D12) och Hillevi Wallebäck (D16).  

Vi i Ljungskile Friluftsklubb vill gärna tacka alla som tog turen, och ser fram emot att få se alla igen nästa år. 

 

Pin It on Pinterest