Orienteringsklubbarna Uddevalla OK, Uddevalla IS, Herrestad AIF och Ljungskile FK arrangerar tillsammans Hittaut 2019. Hittaut startar 1 maj och pågår till 31 oktober.
Med finansiellt stöd från Thordenstiftelsen och Uddevalla kommun samt ideellt arbete från medlemmar i orienteringsklubbarna har en Hittaut karta med checkpointskontroller tagits fram både på papper och digitalt.
Kartorna kan hämtas gratis på Bohusläns museum, Uddevalla Turistcenter, Kommunens Kontaktcenter, Stadsbiblioteket, Dalabergs bibliotek, Friskis & Svettis, Rimnershallen, Herrestad AIF:s klubbstuga eller El och Fritid i Ljungskile. Ett stort antal kartor delas också ut till de boende inom kartområdena som är norra Uddevalla, Herrestad-området och centrala Ljungskile.
Kartan finns även som mobilapp med gps-markör (för android och iOS) och kommer totalt att ha 60 checkpoints, men alla släpps inte på en gång. Checkpointsen kan registreras i mobilen eller på orientering.se/hittaut, och fördelen med det är att kunna vara med på vinstdragningar i juni, september och november.
Flera checkpoints går att nå med barnvagn eller rullstol. Vårt mål är att göra det lättare och roligare för invånare, besökare och turister i alla åldrar att komma ut och röra på sig och samtidigt upptäcka sitt närområde. Kanske blir några också intresserade av orientering vilket välkomnas av klubbarna enligt projektledaren Ylva West

 

KArtan kan även laddas ner här Hittautkarta_Uddevalla_Ljungskile2019_594x420mm

Pin It on Pinterest