Fräknefejden arrangeras för 53:e gången. Och åter igen är vår klubbsuga Norra Fjället plats för arenan.
Gården med anor från 1600-talet är belägen på Bredfjället. Terrängen på Bredfjället är mycket varierande. I närheten av Norra Fjället finns ett rikt stigsystem men i övriga delar på Bredfjället är det vildmarksterräng som dominerar. Stora ytor med mossar och högt gräs och en kraftig kupering i de norra delarna av kartan är något som kan löparna förvänta sig på tävlingsdagen.

Det kommer att bli tuffa banor i seniorklasserna. Häftiga långsträckor med många alternativa vägval blandat med kontrollplockning Detta utlovar banläggare Palle Holmberg, som är väl meriterad för denna typ av banor. Den varierade terrängtypen, allt ifrån stigrika områden till tuff vildmarksterräng, gör att alla tävlingsklasser kommer att få möta utmaningar.

I år är även Göteborgs OFs lång-DM integrerat i Fräknefejden för klasserna HD18-21, vilket gör att seniorklasserna innehåller många välmeriterade löpare.

Även i år delas prispengar ut i HD-21, vilket varit mycket uppskattat av löparna sedan starten 2012.
Utöver glädjen att träna och tävla mycket behöver dessa löpare andra stöd för sin fortsatta satsning mot uppsatta mål, där VM i Bohuslän 2016 kan vara ett sådant mål.
Att idag vara elitlöpare i världsklass är en heltidssysselsättning.

Ett bra samarbete och dialog med jägarna är en förutsättning för genomförandet av Fräknefejden vid denna tid på året. Ett stort tack till jägarna för deras välvilja och positiva inställning, utan detta ingen tävling.

Anmälan är öppen och inbjudan mm hittar du på Eventor.

  • Nyreviderad på delar av tävlingskartan
  • Samåk gärna, parkering sker utmed befintlig grusväg, max. 1 km att gå till arenacentrum.
  • Barnpassning på andra våningen i mangårdshuset
  • Fjällmuseet är öppet under tävlingen, en utställning i samarbete med Bohusläns museum och Bredfjällspelet.

PM för långdistans hittar du här

karta

Pin It on Pinterest