Den jättefina och nya info tavlan på pl ats, lagom till premiären.

Den jättefina och nya info tavlan på plats, lagom till premiären.

Idag fredag den 8 augusti återstår endast tre ordinarie förställningar, mestadels i ett strålande väder.
Valet av spelplats Norra Fjället har varit lyckosamt, när skymningen faller och det fortfarande är varmt ute är det nästan en magisk stämning över gårdstunet och spelet.
Över 2 300 människor kommer att under 11 speldagar(inkl. generalrepetitionen) att besöka Norra Fjället och spelplatsen för Bredfjällspelet.
De allra flesta har varit lyriska. Kritiker i närområdets tidningar har varit översvallande positiva, ”årets teaterföreställning” menar många. Succén från 2013 är på väg att återupprepas.
Lysande skådespelarprestationer, ett varmt bemötande allt ifrån parkering i Ljungskile till avskedet vid den nya gärdesgården på hemresan har varit uppskattat. Omsorgen om detaljer och omhändertagandet av våra gäster på Fjället är tongivande i Bredfjällspelet.

 

Över 120 människor är engagerade i genomförandet. Fantastiskt.
Ljungskile FKs samarbete med Bredfjällets teatersällskap har varit fruktsamt under åren. Vi har delat med oss av vår tid och engagemang vid servering, som läktarvärdar, markberedningar mm och fått mångfalt igen!
Fam. Hans Eliassons stiftelse för kulturminnesvård har varit generösa i sitt bidrag till Norra Fjället.
Alla fönster i mangårdsbyggnaden har bytts ut mot 1930-tals utseende, ett nytt fönster i skolhuset och nytt loggolv med trappa ner till omklädningsrummen rymdes inom bidragets ram 2013 .
Upprättande av ett fjällmuseum 2013, där Bohusläns museum har tillsammans med hembygdsföreningen installerat en utställning. Vackra bilder och text från tidigare utställning på Bohusläns museum finns nu i skolhuset. Nu kan både vandrare och skidåkare fördjupa sig i svunna tider på Fjället!
Fin PR för Norra Fjället och LFK. För många av de 4600 besökarna under 2013 och 2014 var detta första besöket på Bredfjället. Det är inspirerande när vi kan nå ut till fler människor än via våra vanliga verksamheter. Vårt arbete med gården uppmärksammades av många: välskötta byggnader och omgivningar, kartan mm
Den reviderade Fritidskartan 2014, har hittills sålts i 60 exemplar under Bredfällspelen.
Säkert är det många som kommer att återvända till Bredfjället med denna i hand för att finna Anna Jons dotters koja och andra platser med anknytning till Bredfjällspelet.

När skymningen infinner sig blir stämningen på spelplatsen magisk, detta kopplat till starka skildringar

När skymningen infinner sig blir stämningen på spelplatsen magisk, detta kopplat till starka skildringar

Bredfjällspelen har för LFK bidragit till ett bra netto i serveringen, upprustning av Norra Fjället, ny
informationstavla vid parkeringsplatsen samt inte minst ett fantastiskt engagemang med god gemenskap bland oss som hade möjligheten att lägga tid på detta under sommaren 2014- ett oförglömligt minne!

 

Pin It on Pinterest