Den 18 januari mellan 09.00 och 15.00 i ”rävlyan”, på folkhögskolan inbjudes du till
Rådslag Norra Fjället 2020.

Inför Bredfjällspelen hände mycket på Norra Fjället. Som en följd av arrangemanget fick gården en rejäl upprustning. LFK målade och fejade alla husen, 20 m3 skräp kördes bort och fam. Elissons stiftelse stöttade oss generöst med medel för att återupprätta layouten från 30-talet, varvid alla fönster nu är utbytta samt nytt loggolv i ladan.

Förra rådslaget hade två mål att jobba vidare med. Det ena var klubbgemenskap( 25-manna, resa till skidtunneln etc.) och samarbete. Just samarbete har varit ett nyckelord de senaste åren för LFK
Vi har ett bra samarbete med Uddevalla kommun vad gäller Norra Fjället, Kultur&Fritid beviljade medel för utbyte av armaturer på el-ljusspåret , Tekniska kontoret avverkar träd på våra leder och röjer i området kring Norra Fjället. Verksamhetmässigt samarbetar vi med de andra orienteringsklubbarna i Uddevalla kring motionsorientering, med LSK i Slingan och bondens dag, med Hälle IF, Tennisen, Ridklubben i idtrottslyftet. Hälle IF är också samarbetspartner i Ljungskileslingan. Och Bredfjällspelet, där över 2000 nya besökare kom till Fjället, och njöt av den vackra miljön och betraktade det nya Fjäll muséet i skolhuset.
(samarbete med Bohusläns museum och hembyggsföreningen)
Vad gäller Fräknefejden finns ett mångårigt samarbete med jägarna inför älgjakten och tävlingen.

Styrelsens förslag är att fokusera p ett område detta Rådslag;
Hur vi använder och nyttjar Norra Fjället 2020.
2020 är en planeringshorisont som skall ange målen med verksamhet en avseende
Norra Fjället vid den tidpunkten..

Idag är fastigheterna i bra trim, nya tak , fönster är bytta och nymålade hus.
Men det återstår en del i ladan att göra för att kunna nyttja den.

Ett antal frågor behöver besvras:
Vad kostar det att göra färdigt ladan? Skall vi isolera ladan för att kunna nyttja den vintertid? Orkar vi med att underhålla ett 10-kms skidspår? Färdigställer kommunen märkning, spångar och röjning av vandringslederna? Hur kan vi få fler att nyttja Norra Fjället, sommar som vinter?
Samarbeta med någon om driften? Informationstavla på gårdstunet?
Kultur på skid och vandrings- tur?

Dessa och många andra frågor skall vi diskutera under trevliga former
på folkhögskolan den 18:e januari.
Till vår hjälp med Rådslaget har vi Johan Risp på SISU, som har god vana att formulera målbilder via utvecklingsdagar som denna.
Vi behöver din intresseanmälan senast den 8 januari för att kunna boka ankomstkaffe med macka samt lunch av folkhögskolan till Göran Berggren, tfn 070-271 34 50 eller ordf@ljungskilefriluftsklubb.se

Varmt välkomna hälsar styrelsen i Ljungskile friluftsklubb

Alf Lundström, Clyde Persson, Christins Berggren, Göran Berggren, Mats Blom
Olle Johnson och Sune Gunnarsson

Pin It on Pinterest