bildBilden på kontrollen vid den gamla ruinen från svunnen tid, är från en av kontrollerna som ska besökas av tävlande nu på söndag, när är det dags för årets Fräknefejd. Det blir 51:a gången som Ljungskile Friluftsklubb arrangerar tävlingen. Förra året fick LFK tillsammans med Stångenäs AIS PreO tävling utmärkelsen “Årets arrangemang i Bohuslän-Dal”, vilket då gjorde oss stolta och glada.

Vår ambition är att återigen göra ett bra arrangemang och det är trevligt att konstatera att årets upplaga ser ut att samla ett stort och bra startfält, med bl.a landslagslöpare på startlinjen. När ordinarie anmälan gick ut söndag kväll närmade det sig 500 deltagare. Med efteranmälningar och öppna banor så kommer siffran säkertaatt öka en hel del.

Ny reviderad karta, mycket fina priser i alla klasser och där HD21 klasserna belönas med prispengar, 10 000 kr/klass. Detta är möjligt tack vare goda sponsorintäkter.

Det kommer att bli tuffa och utslags givande banor i seniorklasserna. Detta utlovar banläggarna, som är färdiga i god tid till tävlingarna. Den varierade terrängtypen på Bredfjället, allt ifrån stigrika områden till tuff vildmarksterräng, gör att alla tävlingsklasser kommer att få möta utmaningar.

I anslutning till Linnéaskolan kommer tävlingscentrum att anläggas. Dusch och barnpassning inomhus. Upploppet på gräsytan mellan skolhuset och sporthallen. Nära till parkeringen, folkhögskolans område eller vid vårdcentralen. Max avstånd 800 m.

Terrängen på Bredfjället är mycket varierade. I närheten av Ljungskile domineras det kuperade området av ett rikt stigsystem, men uppe på Fjället är det vildmarksterräng som dominerar. Mossar med hög gräs i de centrala delarna med kraftigt kuperade delar i den norra sidan på Fjället kan förväntas

För mer info om tävlingen gå in under fliken”Arrangemang” och vidare till Fräknefejden 2013.

Startlista hittar du på Eventor.

Välkomna!!!

Untitled-1

 

Pin It on Pinterest