FräknefejdenÅrets Fräknefejd avgjordes på Bredfjället med Norra Fjället, som arena. Gårdstunet fylldes snabbt med tävlande när första start närmade sig 10.30. Parkering anvisades utmed Fjällvägen där man hade 800 m som längst att gå.
Palle Holmberg och Clyde Persson var banläggare och utmanade de tävlande rejält. H21-banan hade en långsträcka på över 3,5 km. Och med flera vägvals alternativ. Banan mätte 12,5 km och damernas 8,9 km. Efter veckans och dagens regn möttes löparna av tungsprungen terräng. Men segrarna nådde ändå den uppskattade tiden banläggarna som banläggarna beräknat.

535 var anmälda till årets Fräknefejd, varav 100 st. direkt på tävlingen. Fantastisk siffra, med tanke på väderprognoser och de störtskurar som översköljde tävlingen. De ca femtio funktionärerna gjorde sitt yttersta för att tävlingen skulle uppskattas av de tävlande. En sådan detalj var Elins höstarrangemang av blommor, äpplen, lyktor mm som välkomnade de tävlande.
En nyhet för i år var de digitala resultat skärmarna, som var uppmonterade på logen.
Denna service uppskattades av många.
Segrare i D21 blev Anna Forsberg som gjorde sitt bästa lopp för i år strax före landslagslöparen Lina Strand. Båda tävlande för Göteborg Majorna OK. I herr klassen segrade Jonas Pilblad tävlande för IFK Göteborg.